Pouilly-Fuissé Tete de Cru Clos des Prouges 2019
Krásné víno zlatavě žluté barvy, intenzivnější vůně připomínající zralé hrušky, zelená jablíčka, zimolez a citrusový olej. Chuť je plnější, s tóny sadového ovoce, květin, perníku a muškátového oříšku. Dlouhý, sametový a bohatý závěr s pěknou kyselinkou, Víno, které se krásně udrží a bude se skvěle vyvíjet minimálně po dalších 10 let.
Tato 5 akrová vinice se nachází v centru vesnice Pouilly, na východním svahu, kde většina keřů pochází z roku 1956. Fermentuje a zraje v sudech (20 procent nových), poté si odpočine 10 měsíců v dubu a následně ještě 8 měsíců v nerezových tancích na jemných kalech.
Parametry
- Země původu:
- Francie
- Vinařská oblast:
- Bourgogne
- Barva:
- bílá
- Ročník:
- 2019
- Objem:
- 0,75l
- Kategorie sladkosti:
- suché
- Složení:
- Odrůdové víno révové
- Odrůda:
- Chardonnay
- Teplota k pití:
- 10-12°C
- K pití:
- nyní, ale vydrží
- Uzávěr:
- korek
- Zrálo v sudu:
- 10 měsíců
- Obsah alkoholu:
- 14,5%
- Alergeny:
- Oxid siřičitý (SO2)
- Hlavní odrůda:
- Chardonnay
- Kategorie:
- Evropa
Praha - Pracovna & Laskafe - Osobní odběr | středa 15. 5. 2024 | |
Kurýr Praha | středa 15. 5. 2024 | |
Kurýr ČR | středa 15. 5. 2024 |
Více o Pouilly-Fuissé Tete de Cru Clos des Prouges 2019
- Země původu:
- Francie
- Vinařská oblast:
- Bourgogne
- Barva:
- bílá
- Ročník:
- 2019
- Objem:
- 0,75l
- Kategorie sladkosti:
- suché
- Složení:
- Odrůdové víno révové
- Odrůda:
- Chardonnay
- Teplota k pití:
- 10-12°C
- K pití:
- nyní, ale vydrží
- Uzávěr:
- korek
- Zrálo v sudu:
- 10 měsíců
- Obsah alkoholu:
- 14,5%
- Alergeny:
- Oxid siřičitý (SO2)
- Hlavní odrůda:
- Chardonnay
- Kategorie:
- Evropa
Krásné víno zlatavě žluté barvy, intenzivnější vůně připomínající zralé hrušky, zelená jablíčka, zimolez a citrusový olej. Chuť je plnější, s tóny sadového ovoce, květin, perníku a muškátového oříšku. Dlouhý, sametový a bohatý závěr s pěknou kyselinkou, Víno, které se krásně udrží a bude se skvěle vyvíjet minimálně po dalších 10 let.
Tato 5 akrová vinice se nachází v centru vesnice Pouilly, na východním svahu, kde většina keřů pochází z roku 1956. Fermentuje a zraje v sudech (20 procent nových), poté si odpočine 10 měsíců v dubu a následně ještě 8 měsíců v nerezových tancích na jemných kalech.