Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu. Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.


Ano       Ne

Mathias Hirtzberger Grüner Veltliner 4+2 - UKONČENO

Vážení přátelé a milovníci vína,


dnes bychom vám rádi představili mladé, ovšem minimálně podle jména velmi tradiční rakouské vinařství - Weinhofmeisterei Mathias Hirtzberger. 
Již pátá generace rodiny Hirtzberger vyrábí legendární vína v jedné z nejkrásnějších oblastí v Rakousku, ve Wachau. Otec zakladatele vinařství Franz Hirtzberger starší patří mezi ikonické vinaře nejen v regionu. Jeho nejmladší syn Mathias v rámci dědictví získal celkem 4 hektary vinic ve velmi uznávaných polohách jako je Kollmütz, Kollmitz, Gaisberg, Angern a Marienfeld, které od té doby postupně rozšiřuje. První vína vyrobil v roce 2014 a již jeho druhý ročník 2015 se vyznačoval elegancí a vzrušující složitostí. Vína jsou klasifikována podle Vinea Wachau jako Steinfeder (lehký a ovocný styl), Federspiel (jemný) a Smaragd (hluboký a dlouhý). Celé jméno vinařství Weinhofmeisterei Mathias Hirtzberger odkazuje na více než 700 let starou budovu – vinařský dvůr, která byla původně majetkem rodiny, ale během mnoha století změnila několikrát svého majitele. Až v roce 2013 se podařilo rodině jej zpět zakoupit, kompletně zrekonstruovat a nyní je zde hlavní centrum obou rodinných vinařství, vinotéka a restaurace.

Grüner Veltliner Steinfeder Stab 2019 se vyznačuje zelenkavě žlutou barvou se zlatavými odlesky, elegantní a komplexní vůní s tóny sadového ovoce, mandlí nebo bílého pepře. Chuť je jemná a zároveň intenzivní, šťavnatá, příjemně minerální s lehkou stopou kořenitosti v poměrně dlouhém závěru. A nyní v akci 4+2.

Vychutnejte si únor s Grüner Veltliner Steinfeder Stab 2019 v akci 4+2 lahve zdarma!

Nabídka platí do 28.2.2022.

S námi je radost poznávat!