Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu. Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.


Ano       Ne

Víno měsíce listopadu - Perano Chianti Classico DOCG 2020 4+2 lahve navíc - UKONČENO

Vážení přátelé a milovníci vína,

dnes bychom vám rádi v rámci akce Vína měsíce listopadu představili další novinku v našem portfoliu, italské vinařství Tenuta Perano patřící do rodiny Frescobaldi, a s ním i elegantní a intenzivní Chianti Classico DOCG 2022, nyní v akci 4+2 lahve navíc! 

Usedlost Perano se nachází v srdci Chianti Classico v Gaiole a těší se výjimečnému klimatu a půdě. Vinice se nacházejí v nadmořské výšce 500 metrů, tedy vysoko nad nadmořskou výškou obvyklou pro modré odrůdy, zejména pak pro Sangiovese s jeho pozdní fází dozrávání. Přírodní amfiteátr s vinicemi s jihozápadní expozicí je ideální pro zachycení tepla a světla a zároveň strmé svahy a kamenité půdy charakterizují tuto kouzelnou krajinu tolik vhodnou pro odrůdu Sangiovese.

Elegantní, typické a intenzivní Chianti Classico z přírodních amfiteátrových vinic v Gaiole. Víno jiskrné fialovo červené barvy, středně intenzivní vůně nabízí tóny planých třešní, brusinek a malin, v pozadí s květinovým nádechem a tóny koření. Chuť je středně plná, svěží a šťavnatá, primárně ovocná s pěknou kyselinkou, minerální linkou. Dochuť je středně dlouhá s jemnou tříslovinkou. Zkrátka vynikající, elegantní Chianti Classico, nyní v akci 4+2 lahve navíc, zaplatíte tak o 1140 Kč méně!
 
SAVE THE DATE - degustace v Restauraci Monarch:
8. listopadu od 18:30 – VOUGEOT GRAND CRU
22. listopadu od 18:30 - USA KALIFORNIE
6. prosince od 18:30 - CHAMPAGNE
 
Zároveň bychom vás touto cestou chtěli pozvat na jedinečnou degustaci, kde se zaměříme na jednu jedinou vinici – Clos de Vougeot Grand Cru, kterou snad ani není potřeba představovat.  

Clos de Vougeot, nebo Clos Vougeot, či jen Vougeot Grand Cru je s rozlohou téměř 51 hektarů největší GC v Côte de Nuits. Tuto věhlasnou vinici vytvořili cisterciáčtí mniši z opatství Cîteaux, mateřského opatství řádu, postupně v průběhu let nákupy a dary a až v roce 1336 byla kolem ní postavena zeď. Zámek Château du Clos de Vougeot, vystavěný uvnitř vinice, od roku 1945 sloužil mimo jiné jako sídlo Confrérie des Chevaliers du Tastevin. 
Ochutnáme vína z jednoho jediného ročníku - 2020 - od špičkových vinařů jako jsou Gros Frére, Domaine Ponsot, Domaine Lamarche, Chateau de la Tour anebo J. J. Confuron.

Pojďte společně s námi porovnat různé styly této jedinečné Grand Cru vinice. 
 
Cena vstupenky je 3 990 Kč (v degustaci bude 5 vzorků vín)

Kdy: 8. listopadu 2023 od 18:30
Kde: Monarch, Na Perštýně 15, Praha
Počet míst omezen – rezervace na lenka.bergerova@1er.cz

SEZNAM VÍN V OCHUTNÁVCE:
Bourgogne Pinot Fin 2014 Geantet-Pansiot (welcome drink)
Clos de Vougeot GC 2020 Domaine Gros Frere et Soeur
Clos Vougeot GC 2020 J.J. Confuron 
Clos Vougeot GC 2020 Chateau de la Tour 
Clos de Vougeot GC 2020 Domaine Lamarche 
Clos de Vougeot GC Cuvée Vieilles Vignes 2020 Domaine Ponsot