Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu. Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.


Ano       Ne

Víno měsíce května - Schmelz Grüner Veltliner Loibner Federspiel 2022 4+2 navíc - UKONČENO

Vážení přátelé a milovníci vína,

dnes bychom vám rádi představili vinařství Weingut Schmelz z rakouské oblasti Wachau, kde se produkují skvělé Veltlíny, ale samozřejmě nejen ty.

Rodinné vinařství Schmelzových navazuje na více než 150 letou tradici pěstování a výroby vína. V současnosti vede vinařství manželský pár Johann a Monika, kteří se svými dvěma syny a dalšími rodinnými příslušníky vyrábí vína především z odrůd Grüner Vetliner a Riesling s důrazem na terroir jednotlivých poloh. Jejich vinice o rozloze cca 10 hektarů se táhnou od Wösendorfu až do Unterloibneru; v důsledku toho se i jejich vína vyznačují rozličností charakterů v závislosti na půdě a mikroklimatických podmínkách. 
 
Naším vínem měsíce května je elegantní, jemně minerální Grüner Veltliner Loibner Federspiel 2022. Nádherně vyvážené minerální Veltlínské zelené z rakouského Wachau s tóny rebarbory, tabáku a citrusových plodů. Chuť je poměrně plná, šťavnatá a koncentrovaná s příjemně minerálním charakterem, která skvěle doplní například chřestové speciality nebo sladkovodní ryby. A nyní v akci 4+2 lahve navíc, ušetříte tak 840Kč!
 
 
S námi je radost poznávat!

SAVE THE DATE - degustace v restauraci Monarch:
14. května, 18:30 - Riesling Mosel - starší ročníky
22. května, 18:30 – Roagna
12. června, 18:30 - Gin & Tonic