Brunello di Montalcino DOCG 2017 IP
Brunello je princem vín Montalcino, vyráběných výhradně z hroznů Sangiovese ručně sbíraných z nejstarších vinic. Po pečlivé fermentaci při kontrolované teplotě zraje Tenuta Il Poggione Brunello di Montalcino ve francouzských dubových sudech. Po zrání ve dřevě víno zraje v lahvi: jedná se o základní proces, který zaručuje příjemnost a komplexnost, díky nimž je Brunello di Montalcino světově proslulé. Intenzivní vůně, bohaté, typické, v chuti je plné, šťavnaté, elegantní s příjemnou kyselinkou a měkkou tříslovinkou. Potenciál zrání minimálně pro dalších 10-20 let.
Parametry
- Země původu:
- Itálie
- Vinařská oblast:
- Toskánsko
- Barva:
- červená
- Ročník:
- 2017
- Objem:
- 0,75l
- Kategorie sladkosti:
- suché
- Složení:
- Odrůdové víno révové
- Odrůda:
- Sangiovese
- Teplota k pití:
- 16-18°C
- K pití:
- k uložení
- Uzávěr:
- korek
- Zrálo v sudu:
- 36 měsíců
- Obsah alkoholu:
- 14,5%
- Alergeny:
- Oxid siřičitý (SO2)
- Hlavní odrůda:
- Sangiovese
- Kategorie:
- Evropa
Kurýr Praha | pátek 22. 11. 2024 | |
Kurýr ČR | pondělí 25. 11. 2024 |
Více o Brunello di Montalcino DOCG 2017 IP
- Země původu:
- Itálie
- Vinařská oblast:
- Toskánsko
- Barva:
- červená
- Ročník:
- 2017
- Objem:
- 0,75l
- Kategorie sladkosti:
- suché
- Složení:
- Odrůdové víno révové
- Odrůda:
- Sangiovese
- Teplota k pití:
- 16-18°C
- K pití:
- k uložení
- Uzávěr:
- korek
- Zrálo v sudu:
- 36 měsíců
- Obsah alkoholu:
- 14,5%
- Alergeny:
- Oxid siřičitý (SO2)
- Hlavní odrůda:
- Sangiovese
- Kategorie:
- Evropa
Brunello je princem vín Montalcino, vyráběných výhradně z hroznů Sangiovese ručně sbíraných z nejstarších vinic. Po pečlivé fermentaci při kontrolované teplotě zraje Tenuta Il Poggione Brunello di Montalcino ve francouzských dubových sudech. Po zrání ve dřevě víno zraje v lahvi: jedná se o základní proces, který zaručuje příjemnost a komplexnost, díky nimž je Brunello di Montalcino světově proslulé. Intenzivní vůně, bohaté, typické, v chuti je plné, šťavnaté, elegantní s příjemnou kyselinkou a měkkou tříslovinkou. Potenciál zrání minimálně pro dalších 10-20 let.