Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu. Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.


Ano       Ne

Víno měsíce července - Riesling Kaierstiege 4+2 zdarma - UKONČENO

Vážení přátelé a milovníci vína,

dnes bychom vám rádi představili vinařství Josef a Philipp Bründlmayer z rakouské oblasti Kremstal a přestože zde je dominantní odrůda Grüner Veltliner, sáhli jsme tentokrát po odrůdě Riesling.
 
J&P Bründlmayer je rodinné vinařství otce a syna, byť dnes má hlavní slovo právě mladý Philipp. Josef založil toto vinařství v roce 1980 a Philipp, který vede vinařství v současnosti, pokračuje v jeho myšlence. Absence insekticidů a herbicidů, ruční sběr hroznů, minimální zásahy ve sklepě a zrání vína na kvasničných kalech, to je vše, co Philipp již částečně zavedl a co považuje za svůj cíl. Dostat z hroznů do lahve husté, plné a silné víno s dobrou strukturou, se Philippovi daří i díky jeho maximální snaze co nejvíce nechat projevit terroir vinic. V současnosti obstarávají cca 18 hektarů vynikajících vinohradů, které patří k nejlepším v Kremstalu.

Naším vínem měsíce července je krásný osvěžující Riesling Kaiserstiege 2021. Šťavnatý, ovocný a skvěle pitelný ryzlink, s tóny meruněk, citrusů a příjemnou mineralitou. Lehká a zároveň bohatá, středně dlouhá dochuť s příjemnou svěží kyselinkou. A nyní v akci 4+2.
 

S námi je radost poznávat!