Značky
-
Výroba "Brandy" začala na Krétě, odkud byla přesunuta do Rumunska, kde se začala zcela nová kapitola ověnčená mnoha světovými oceněními
-
Poctivý, ručně vyráběný fernet od mistra destilatéra Václava Šitnera.
-
Relativně nové vinařství, za nímž stojí slavná burgundská Domaine du Comte Liger-Belair z Vosne-Romanée, Pedro Parra a Francois Massoc. Cílem tohoto vinařství je produkovat nejlepší vína z Chile.
-
Společnost Arte Vini je výrobcem vín z Nového Šaldorfu na Znojemsku.
-
Azienda Agricola Bonazzi Dario e Fabio
Malé rodinné vinařství založené v roce 1958. Rodina Bonazzi obhospodařuje cca 8 hektarů vinic v srdci oblasti Valpolicella. Sen otce (Dario) a jeho syna (Fabio), které spojuje láska a vášeň pro vinařství, se stal skutečností.
-
Jedinečná Babička vzniká destilací směsi dříve třikrát destilované kukuřice a dvakrát destilovaného pelyňku (se špetkou anýzu a fenyklu).
-
Když baron František Hildprandt zakládal v roce 1885 zámeckou palírnu přímo naproti svému vodnímu zámku v Blatné, jistě netušil, že následujících víc než sto let jeho rod vyžene z Čech až do Etiopie a složitou cestou zase zpět.
-
Ovocné šťávy z britské Belvoir Fruit Farms jsou plné skutečné ovocné šťávy, pro jejich opravdu autentickou chuť.
-
Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia
Vína Macán jsou výsledkem unikátního, nového partnerství mezi vinařstvím Vega Sicilia a Benjamin de Rothschild.
-
Mladé, a přesto již prestižní vinařství z kalifornského Napa Valley na západním úpatí pohoří Mayacamas nad Yountville. Blanket Estate byl založen v roce 1996 manželi Claudem a Katherine Blankietovými s jedinou myšlenkou – produkovat vína světové kvality.
-
Premium London Dry Gin, obohacený o byliny jako zimolez, heřmánek a pomelo, které vytvářejí květinový charakter tohoto ginu.
-
Autentický rum z ostrova Mauritius. Jeho aroma připomíná pražené oříšky, kandovanou citrusovou kůru a sladké koření.
-
Vinařství založené v roce 2001 a postavené na úpatí And ve výšce 1050 m.n.m. Vyrábí vína a starají se o terroir s ohledem na budoucí generace.
-
Vinařství Bodegas Alion bylo založeno světoznámým vinařstvím Vega Sicilia.
-
Vinařství v oblasti Toro spadající do skupiny Tempos Vega Sicilia.
-
Život je potřeba si vychutnat! Martin Žufánek, tvůrce těchto nápojů, se inspiroval tradicí českého kořenářství a to ve spojení s jeho nadšením pro lihovarnictví dalo vzniknout typicky českému BOHEMIANu.
-
Bols, nejstarší lihovar na světě, vyrábí likéry v Amsterdamu již od roku 1575. 100 let po jeho založení se vedení společnosti ujal Lucas Bols. A byl to právě on, kdo přeměnil Bols na světoznámou značku.
-
Venezuelský rum, díky kterému ochutnáte samotnou podstatu této země. Jedná se o směs světlých a tmavých rumů se stářím 8-10 let, staticky zrající v sudech z bílého dubu po bourbonu.
-
Vinařství Cantine Carlo Pellegrino bylo založeno v městečku Marsala.
-
Toto velmi prestižní, avšak poměrně mladé vinařství (založeno bylo teprve v roce 1978) patří americko-italské rodině Mariani.
-
Základy pro rumu Cubaney vyzrávají tradiční metodou solera. A to až do věku přesahující 25 let u nejstarší rumové báze nazvané jako matku rumu "Madre de Ron".
-
Champagne Deutz vzniklo v roce 1838 v obci Aÿ, postupně se etablovalo jako jedna z klasických Grandes Marques
-
Producent vína se sídlem v údolí Napa, který vyrábí jedno z nejlepších tzv. "kultovních" Cabernetů.
-
Toto legendární vinařství z oblasti Pfalz je v současnosti největším soukromým rodinným vinařským podnikem v Německu
-
Užijte si výběr těch nejlepších karibských rumů v jednom z našich El Clásico produktů.
-
Již od roku 2009 vyrábí ELESKO kvalitní prémiové vína výhradně z vlastní úrody hroznů, které pěstuje v Malokarpatské a Tokajské oblasti. V jednom z nejmodernějších wine parků ve Střední Evropě kombinují tradiční postupy výroby, s nejmodernějšími technologiemi.
-
Excellia je vyrobena ze 100% agáve tradiční autentickou metodou typickou pro region Los Altos.
-
Každý z jedinečné série mírně sladších rumů Exquisito má díky odlišné délce zrání a způsobu míchání tradiční metodou solera svůj osobitý nádech.
-
Vinařská legenda z Wachau F. X. Pichler, jehož vína jsou decentní, elegantní a nekonečná.
-
Rodinné recepty mají na špičkové úrovni.
-
Fratelli Branca, formální název Fratelli Branca Distillerie Srl, je palírna se sídlem v Miláně v Itálii, která byla založena v roce 1845. Fratelli Branca vyrábí digestiv amaro, Fernet-Branca. V roce 1941 Fratelli Branca otevřel svůj první a jediný výrobní závod mimo Itálii v Argentině, zemi, která spotřebuje nejvíce Fernet-Branca kvůli popularitě koktejlu fernet con coca.
-
Rodinná tradice, půda a víno, to je motto vinařství Guiseppe Campagnola.
-
Herencia je prémiová mexická značka tequily, známá pro svou autentickou chuť a kvalitní zpracování. Tato oblíbená tequila pochází z Mexika, kde se také vyrábí s důrazem na tradici a řemeslné postupy, které se v rodinných palírnách dědí z generace na generaci. Vyrábí se ze 100% modré agáve – suroviny klíčové pro dosažení plné a čisté chuti. Agáve je pečlivě vybírána a následně prochází procesem, který zachovává její přirozené aroma.
-
Historie moselského vinařství Prüm se datuje již od roku 1156.
-
Jedná se o středně velký rodinný podnik, který již od roku 1907 nabízí špičkový sortiment vín z různých částí Jižního Tyrolska.
-
Mladé a moderní vinařství, které je největším pěstitelem hroznů v České republice.
-
Kultovní vinařství, které spolu s víny Sassicaia a Ornellaia dostalo Bolgheri na mapu těch nejvěhlasnějších vinařských lokalit na světě.
-
Viñedos y Bodegas Muñoz je vinařství s dlouhou rodinnou tradicí ze španělské oblasti La Mancha.
-
V samé blízkosti blatenského zámku postavil baron František Hildprandt roku 1812 cukrovar, přestavěný v roce 1885 na lihovar. Od té doby se traduje výroba jak lihu, tak konečných výrobků, především ovocných destilátů. Po druhé světové válce byl lihovar začleněn do Západočeských lihovarů. V rámci restituce přešel zpět do vlastnictví rodiny Hildprandtů. Snahou majitelů je navázat na rodinné tradice a podle rodinných receptů vyrábět vysoce kvalitní destiláty.
-
Kultovní výrobce moderního Barola, jehož vína se prodávají striktně na alokace.
-
Výjímečné řemeslné vermuty vyrobené z těch nejlepších ingrediencí.
-
Vinařství Margherita Otto bylo oficiálně založeno v roce 2015 a prvním vínem, které se pustilo na trh v květnu 2019 byl právě ročník 2015. Američan Alan Manley propadl Barolu na konci 80. let a od roku 1995 pravidelně navštěvoval Barolo. V roce 2011 se tam natrvalo přestěhoval, absolvoval stáže například u Luciana Sandroneho a dlouho pak pracoval pro Bartolo Mascarello. Nové vinařství s velmi tradičním přístupem k výrobě tradičního Barola, ročník 2019 je pak zatím opravdu nejlepším, jaký vyrobil. Manley vyrábí jedno Barolo z vinic v Castiglione Falleto, Monforte a Serralunga, které společně fermetnuje a následně vinifikuje v cementu a po dobu minimálně 3 let pak zrají ve francouzských sudech.
-
Markus Molitor je dnes již osmou generací rodiny, která vlastní toto starobylé vinařství.
-
Již pátá generace rodiny Hirtzberger vyrábí legendární vína v jedné z nejkrásnějších krajin v Rakousku – Wachau.
-
V roce 1850 byli ruským carem Alexandrem II. do Francie vysláni Auguste-Christophe a Gustav Meukow, dva bratři ze Slezska, s rozkazem zajistit dodávky koňaku pro carský soud. Po několika cestách se rozhodli založit obchodní kancelář ve městě Cognac a 1. srpna 1862 založili dům A.C. MEUKOW & Co. V roce 1979 se stal Meukow součástí rodinné nezávislé skupiny Compagnie de Guyenne, kterou v roce 1969 založil Michel Coste. Od té doby a díky podpoře obchodní struktury skupiny Meukow Cognacs pokračoval v posilování a rozvoji svého sortimentu, který je nyní distribuován ve více než 80 zemích.
-
Kořeny značky rumů Oliver & Oliver sahají až do roku 1856, kdy Juanillo Oliver přijel na Kubu jako příslušník španělské armády. V roce 1874 se však Oliver po skončení vojenské služby místo návratu do Španělska usadil na Kubě a začal obchodovat s rumem.
-
Rumy Ophyum mají i přes svůj vysoký věk zrání, velmmi svěží ovocný charakter. Jako u všech rumů z produkce Oliver & Oliver zde nechybí jemná chuť, která je typická pro každá jednotlivý oliverův rum.
-
Ve společnosti Oliver & Oliver se mistři rumu, inspirováni snahou prolnout duchovní rovinu s hmotou, spojili při výrobě velkolepého rumu, a tak se zrodil Opthimus - rum s jedinečnou identitou a charakterem. Má alchymistický potenciál, který v sobě během procesu zrání v naprosté harmonii spojuje ty nejjemnější tóny ze sudů po bourbonu, portském nebo single malt whisky, aby je zjemnil do osobitých profilů. Opthimus, rum, který určuje nejvyšší standard pro všechny ostatní rumy na světě.
-
Oremus se řadí mezi nejlepší výrobce slavného tokajského vína.
-
Tradiční rodinné vinařství nacházející se v unikátní části znojemské podoblasti.
-
Malé vinařství převzal Kamil Piálek po dědečkovi Cyrilovi v roce 2004.
-
Azienda Agricola Pieropan byla založena rodinou Pieropan v roce 1890.
-
Je jedním z nejoceňovanějších šampaňských na světě. „Chci připravit víno hodné královny!“
-
Vinařství Podere Ruggeri Corsini bylo založeno v roce 1995.
-
Rumy Presidente vznikly na počest kubánského revolucionáře a národního hrdiny Josého Martího.
-
Prosper Maufoux je historické vinařství v Burgundsku, které se sídlí na zámku Château de Saint-Aubin na proslulé Route de Vin. Tento dům byl založen v roce 1860 a velkou měrou se podílel na rozvoji burgundských vín ve světě, zejména pak ve Spojených státech. Jeho výjimečné vinice se rozkládají v báječných terroirech Côte de Beaune: Chassagne-Montrachet, Saint-Aubin, Meursault, Puligny-Montrachet a Chassagne-Montrachet. Rodinný majetek zasahuje také do Côte de Nuits, Côte Châlonnaise a Mâconnais.
-
Ra Nui (v překladu „velké slunce“) je butikové vinařství, které vyrábí víno v údolí Wairau.
-
Značka, která pro vás připravila obzvláště jemný blend autentických karibských rumů.
-
Rumy Puntacana vynikají plnou chutí, kterou doplňují tóny vanilky a ovoce.
-
Ron Santiago de Cuba ztělesňuje terroir, historii a zkušenosti kubánské rumové tradice.
-
Vinařství Serena Wines s historií sahající až do roku 1881. Vyrábí skvěle vyvážená vína, která odráží vliv Veneta, tradiční oblasti pro výrobu prosecca. Serenello je jedním z mnoha brandů, které vyrábí, jejich posedlost proseccem je zkrátka taková, že nemůžou a neumí přestat. I přesto, že se jedná o poměrně velké vinařství, kvalita jejich produktů rozhodně stojí za vyzkoušení a doporučení, vynikající je u nich především poměr cena vs. výkon.
-
Seven Vodka je delikátní, jemná a typicky chladná vodka z obilného destilátu. Jedinečná jemnost je dána kombinací čistého destilátu, kvalitní vody a následné filtrace přes aktivní uhlí.
-
Vinařství založené v roce 2004 bývalým ambasadorem USA Craigem Stapletonem..
-
Tradiční producent Tenuta San Pietro má dlouhou historii v oblasti Gavi DOCG.
-
Tenute Arnaces je výsledkem spolupráce mezi vinařstvími Giuseppe Campagnola a Tenute Agricole Francesco Righetti.
-
Zakladatelé André a Mehmet, vášniví milovníci barů, postrádali kvalitní nealkoholické alternativy a v roce 2018 založili společnost UNDONE, aby to změnili. Díky Andréovým zkušenostem z lihovinového průmyslu a Mehmetovu know-how ze světa kávy a sportu úspěšně debutovali v roce 2019 v newyorském baru Convent Brooklynu
-
Kultovní, nejslavnější a nejtradičnější španělská doména.
-
Vinařství Vina Leyda bylo založeno v roce 1998 a nachází se v údolí Leyda.
-
Moderní vinařství s odkazem na vinařskou tradici v oblasti Rioja.
-
Historické vinařství, jedno z největších a nejvýznamnějších v Chile.
-
Vinařství bylo založeno v roce 1973.
-
Cantine Vittorio Innocenti produkuje velmi hodnotná červená vína z Toskánska.
-
Weingut Josef & Philipp Bründlmayer
Philipp Bründlmayer je rozhodně jedním z nejzajímavějších objevů této degustační sezony.
-
Vinařská hvězda z německého regionu Nahe s více jak 200 letou tradicí.
-
Přímo v srdci Wachau, ve vesničce Joching, sídlí rodinné vinařství Schmelz.
-
Vinařství založené v roce 1974 ve městě Kinheim na pravém břehu řeky Mosely.
-
Vinařství vlastní nejuznávanější polohy v moselské oblasti Graacher Himmelreich.